Demonstrationer mot nedskärningar i Uddevalla och Mölndal

2009-09-17 09:22:20

foto: Kristofer Lundberg
Patrik Berg, RS Uddevalla, intervjuades av lokala media.

Rättvisepartiet Socialisterna demonstrerade på onsdagen tillsammans med Kurdiska föreningen och Elevkampanjen mot nedskärningar i Uddevalla kommun. I Mölndal demonstrerade samtidigt 100 kommunalare.

UDDEVALLA
Inför demonstrationen i Uddevalla skrev RS partiförening:

Det enda vi kan vara säkra på är att oavsett vems budgetförslag det är som vinner, så är det en nedskärningsbudget det handlar om. Ser man på socialdemokraternas och vänsterpartiets förslag så är det tydligt att alla vackra ord om rättvisa och välfärd inte är annat än just ord, och att skillnaderna mellan de två blocken är ytterst små.
Till exempel så vill alliansen spara in 15,9 miljoner i barn och utbildningsnämnden, medan S och V ”bara” vill spara in 9,1 miljoner. I flera andra nämnder är skillnaderna knappt urskiljningsbara. Kommunstyrelsen ordförande Sture Svennberg (M) säger även själv att det är små skillnader mellan den borgerliga och den socialdemokratiska budgeten!

Vi kräver bland annat:

  • INGA besparingar inom vård, skola omsorg.

  • Ha kvar demensboendet på Dalaberg.

  • Återupprättandet av akutsjukvården i Uddevalla

  • Fortsatt fri skolmat.

  • Fler anställda inom elevvårdande resurser.


MÖLNDAL

”Politiker sluta vela, vi vill ha våra jobb hela”. Utanför Mölndals kommunfullmäktige samlades igår 100 kommunalare i protest mot nedskärningar i offentlig sektor.
Genom megafon fick åhörare höra en ’rap’ för offentlig sektor. På plakat syntes budskap till försvar av äldrevård och skola. De kommunanställda demonstranterna protesterade också mot planerna på att privatisera äldreboenden i kommunen. Nu måste den fackliga kampen trappas upp mot nedskärningar och privatiseringar. Vi vägrar betala kapitalismens kris.

Amer Mohammed Ali

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!