Demonstrera 17 september i Luleå

2012-09-13 10:26:03
I Norrbotten är problemen med privatiseringarna tydliga. Privatiseringarna av apoteken har redan lett till hot om nedläggning i ­glesbygden. Landstinget utreder en privatisering av ambulanssjukvården och det så kallade ”fria vårdvalet” utarmar de offentliga vårdcentralerna.
Lulebo säljer bostäder som omvandlas till dyra bostadsrätter. Åtta av 10 svenskar är motståndare till privata vinster inom vården.
– Vi är alla beroende av skola, vård och omsorg på ett eller annat vis. Det berör alla, och alla ska ha rätt till lika vård. Jag tycker att man ska gå på protesten för att visa sitt missnöje och för att alla ska tänka till, säger Majlis Olsson, som är aktiv i nätverket Välfärd utan vinst i Luleå.

Kom och protestera den 17 september kl 17.00 utanför Smedjan i Luleå!

Josephine Landström

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!