Demonstrera mot invasionen – ut med USA och Etiopien ur Somalia

2007-01-24 13:34:18
”Vi somaliska och etiopiska svenskar fördömer Etiopiens USA-stödda ockupation och USA:s bombningar i Somalia.

Utländska ockupationstrupper i Somalia kan aldrig accepteras. Det kan bara leda till fortsatt våld och förvärrad misär för Somalias folk. Vi kräver gemensamt att Etiopien omedelbart drar tillbaka sina trupper ur Somalia till den internationellt erkända gränsen och att den svenska regeringen fördömer USA:s och Etiopiens krigspolitik.
Enligt Amnesty sitter tusentals politiska fångar fängslade i militärlägren Ziwai och Kaliti söder om den etiopiska huvudstaden Addis Abeba. Vi uppmanar svenska regeringen att verka för att frige dessa fångar och att den etiopiska regimen ska respektera mänskliga rättigheter.
Vi vill också informera allmänheten i Sverige och media om att det inte råder något som helst fiendskap mellan somalier och etioper i Sverige. Också i Etiopien och över hela Afrikas horn motsätter sig folk denna ockupation.
För att visa detta kommer vi att ha en gemensam demonstration i Stockholm lördag de 3 februari mot krig på Afrikas horn och USA:s inblandning. Samling sker på Sergels torg kl 12.00, där det hålls ett stort protestmöte. Demonstranterna tågar sedan till USA:s ambassad.
Låt det somaliska folket själva avgöra sin framtid.

Stockholm den 23 januari 2007

Kommittén mot krig på Afrikas horn

För mer information, kontakta:
Warsame Elmi: 076-262 55 19,
elmiwar@hotmail.com
Tamirat Simeneh: 076-245 20 42
Cheru Haila: 073-695 59 90,
cheruhai11@yahoo.com
Amina Said: 073-9320625,
aminasoud@ki.se

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!