Det här händer i Rostock • Därför ska vi vara med på motmanifestationerna

2007-04-25 16:40:17
Det är nu hög tid att planera resan ner till G8-protesterna. Den 2 juni kommer hundratusentals demonstranter att samlas i Rostock för att protestera mot nyliberalism, miljöförstöring, krig och kapitalism. Demonstranter från hela världen kommer att delta för att protestestera mot den orättvisa värld vi lever i.

G8-ledarna kommer att befinna sig på tryggt avstånd från Rostock och hålla sitt möte i skydd av nybyggda betongmurar och den senaste infraröda tekniken. För att garantera att ingenting hindrar mötet, ska det dessutom vaktas av 15 000 poliser och militärer. Därför var det en otrolig seger för demonstranterna när man 1999 i Seattle lyckades blockera tillfartsvägen till toppmötet och försena det med någon timme.
Oavsett om demonstrationerna i Rostock kommer att kunna förskjuta mötet eller inte, så kommer de att sätta ett enormt tryck och ge hopp om en annan framtid. Vad som nu krävs är maximal uppslutning till demonstrationerna från arbetare och unga. Marknadens diktatur måste brytas! Demonstrera mot G8-mötet – för en socialistisk värld!
Mellan den 2 och 7 juni kommer det att arrangeras demonstrationer, blockader, seminarier, konserter och läger mot G8-toppmötet. Schemat kommer vara fullpackat av aktiviteter från morgon till kväll.
Elevkampanjen och Rättvisepartiet Socialisterna arrangerar en gemensam resa ner till G8-protesterna. Vi kommer att ordna resor från hela Sverige. Att resa från Stockholm kommer att kosta 900 kronor, därutöver tillkommer en lägeravgift på ca 300 kronor.

Lina Westerlund, Stockholm
– Jag åker för att träffa andra som vill demonstrera mot kapitalism och globala orättvisor.
– Jag förväntar mig massor med demonstrationer, men är också förberedd på en hel del repression från polisen, fast vi är nog väl organiserade så det kommer nog att gå bra.
– Jag har inte deltagit på någon internationell protest förut, men någon gång måste bli den första – alla borde försöka hänga med!

Davis Kaza, Umeå
– Det är två frågor som gör att jag känner att jag måste åka ner. Den ena är hotet mot klimatet, vilket är en ödesfråga. Jag tror att det är den frågan som kommer att stå i fokus både på toppmötet och bland demonstranterna. Den andra frågan är demonstrationen för rätten till asyl, och mot rasistpartier i Europa.
– Inte nog med att G8-ledarna låser in sig bakom höga murar på ett lyxhotell, de bygger också murar mot flyktingar och asylsökande, givetvis måste man försvara flyktingars rättigheter! Sen ska det bli spännande att delta på en massdemonstration med 150 000 deltagare!

Anton Klepke, Stockholm
– Just nu är det extra viktigt att åka ner och protestera mot George Bush och hela G8-mötet, att det ens finns ett G8-möte är det inte alla som vet om. Det är också viktigt att visa att det finns andra möjligheter än deras och att en annan värld är möjlig.
– Jag hoppas på en riktigt stor och mäktig demonstration. Massprotester med uppemot 150 000 deltagare är ingenting jag tidigare varit med om. Jag hoppas också att det blir bra motståndsmöten. Alla som har chansen borde ta den och hänga med, jag tror det blir en upplevelse.

Joel Eriksson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!