Efter valet: Kamp mot högerpolitik och SD-rasism

2010-09-22 16:24:27
Att rasistiska Sverigedemokraterna (SD) kom in riksdagen fick ett snabbt svar – upp till 20 000 demonstrerade dagen efter.

Upp till 10 000 samlades på Sergels torg i Stockholm, 5 000 i Göteborg och ett par tusen i Malmö. I andra städer blir det demonstrationer idag (den 21 september) och resten av veckan.
Den 4 oktober, när de nya riksdagsledamöterna samlas för upprop blir det en ny stor demonstration i Stockholm, på Sergels torg klockan 17.

Den stora faran med fler röster för Sverigedemokraterna är att andra partier smittas – det är vad som hänt i Danmark, Frankrike och andra länder.
Demonstrationer och kamp mot rasismen kan hålla dem tillbaka och samtidigt visa för SD:s sympatisörer att motståndet är stort.
SD har redan fått extremt stort tillträde till me­dia – de är i tv varje dag! Samtidigt kommer de att få 110 miljoner kronor i statliga bidrag för att de sitter i riksdagen.

En stark rörelse mot rasismen måste byggas nu – en rörelse som också riktas mot den högerpolitik som gett rasismen utrymme.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!