Ekonomimålet i maj slutar på över 100 000 kr

2012-05-30 15:58:19
Maj månads ekonomikampanj har överskridit målet med råge och ligger med tre dagar kvar av maj nu på 103 313 kronor av ett mål på 80 000. Det beror både på insamlingen som hölls under jubileumsfirandet av Offensiv nr 1 000, men också på Rättvisepartiet Socialisternas bra kampanjer och ingripanden runt om i landet.

I helgen firades Hammarkullekarne­valen i Göteborg, där RS drev kampanjen Rusta upp förorten. Under karnevalen såldes 374 Offensiv, 9 prenumerationer och annat material som gav 12 649 kronor.
I Stockholm deltog RS på en demonstration med 400 postanställda som protesterade mot de nedskärningar som lett till ökad arbetsbörda, övertidsarbete och att brevbärarnas kroppar slits ut i förtid. Under protesten sålde RS tidningar och prenumerationer för 1 542 kronor.
RS deltog även på Eskilstuna Spring Pride under lördagen, där det såldes tidningar och många ­knappar, och även pamfletten Upp till hbt-kamp.
Kamrater från RS Norrbotten besökte Uleåborg under lördagen för att hålla i ett möte om kampen mot rasism, nazism och utvisningar av asylsökande flyktingar. Där såldes två Offensiv till nyfikna åhörare och 120 kronor samlades in.
Maj har haft en bra ekonomikam­panj, men vi tar med glädje emot fler bidrag till jubileumsinsamlingen för Offensiv nr 1 000! Sätt in ditt bidrag på PlusGirokonto 87 96 49-2.
Louise Strömbäck

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!