Elever Mot Krig-grupper bildas i Göteborg

2009-01-21 16:14:24
I Göteborg demonstrerade flera tusen på nytt mot Israels krig i Gaza under den gångna helgen. Det hölls fle­ra tal på Gustav Adolfs Torg, där de flesta betonade bojkott av israeliska varor som en slutgiltig lösning.

Rättvisepartiet Socialisterna utgjorde en aktiv del i demonstrationen, där ”Internationell solidaritet – arbetar­klassens kampenhet!” blev svaret på ”Bojkotta Israel!”.
Många höll med och köpte Offen­siv för att läsa mer. Vissa höll med till viss del, men menade att en bojkott har ett stort symboliskt värde. Det fanns också ett intresse för RS systerparti i Israel och dess arbete mot kriget.

Under förra veckan hölls även flertalet Elever Mot Krig-bokbord (EMK) på Göteborgs gymnasieskolor och EMK-grupper har börjat star-tas upp.
På Angeredsgymnasiet är en EMK-grupp uppstartad och på fredagen hölls ett möte där 20 elever deltog.
På torsdagen träffades ett gäng ungdomar i Hammarkullen för att måla en banderoll. Elever Mot Krig utgjorde en del i demonstrationen under lördagen i Göteborg.
Hur stort intresset på skolorna kommer att vara i och med Israels nedtrappning av offensiven och den påbörjade vapenvilan återstår att se.

Johannes Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!