Elevkampanjen: “Inga rasister på våra skolor”

2008-09-01 14:58:51
Nu drar Elevkampanjen i Luleå igång igen, efter ett sommaruppehåll, med en kampanj mot sverigedemokraterna (sd) och rasism.
Sd var i Luleå den 6 augusti och höll sitt ”torgmöte” i gula paviljongen och uppemot 200 människor var där för att visa sitt missnöje.
En stor del av dem var ungdomar och det visar på ett engagemang bland unga och förhoppningsvis på en vilja att fortsätta kampen mot rasism och högerpolitik i Norrbotten.
Även om sd:s besök i Luleå var misslyckat så kan vi inte luta oss tillbaka. Sd kommer att komma tillbaka så fort de får chansen och då är det allas plikt att visa att de inte är välkomna.
Elevkampanjen kommer att ha o­lika aktiviteter som bland annat bokbord, möten med teman som handlar om diverse olika ämnen som rör kampanjen (t ex hbt-frågor, hotet från sd o s v) och, om det går som vi vill, föreläsningar i högstadie- och gymnasieklasser.

Anna Löfgren och
Sara Lindelöf

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!