Enad Vänster störst i Västerbotten

2008-05-05 09:29:00
Ett tack till alla som arbetade inför och demonstrerade med Enad Vänster i Umeå på första maj. Tack vare er blev vi den största demonstrationen i Västerbotten, med nästan 600 deltagare. Enad Vänster är glada över att kunna samla politiska organisationer, invandrarföreningar och fackliga grupperingar i en gemensam demonstration mot högerpolitiken. Organiserade gjorde Iranska föreningen, Kommunistiska partiet, Rättvisepartiet Socialisterna, Socialistiska partiet, Syndikalisterna och Nätverket mot kriget i Somalia. Vi är speciellt glada över att en sjuksköterska talade på demonstrationen – sköterskestrejken är värd allt stöd.

Till 1 maj- demonstranter och andra säger vi: Med en lyckad första maj-demonstration i ryggen kommer Enad Vänster att fortsätta organisera kamp mot högerpolitiken.

Patrik Brännberg,
Erik Pettersson,
två av organisatörerna av Enad Vänster-tåget

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!