EU-utskott röstade nej till ACTA

2012-06-27 14:50:39
Kritiken mot det förkastliga ACTA-avtalet har gett utdelning. Den 21 juni röstade Europaparlamentets utskott för internationell handel, med röstsiffrorna 19-12, nej till ACTA.

Detta är en vinst för medborgarna och demokratin, men innebär dock inte att det hela är över än. EU-parlamentet, som ska rösta om frågan i juli, kan fortfarande följa lobbyisternas och kapitalisternas påtryckningar och rösta igenom förslaget.
Paul Murphy från irländska ­Socialist Party (CWI), som är ledamot av Europaparlamentet och dess utskott för internationell handel, säger till Offensiv:
– Omröstningen om ACTA blev en viktig seger i kampen för våra medborgerliga friheter. Denna seger skulle inte vara möjlig utan de tiotusentals som har protesterat runt om i Europa. Nu gäller det att hålla trycket uppe inför Europaparlamentets omröstning om ACTA i juli.
Om det blir nya stora protester och fortsatt e-postbombardemang av Europaparlamentets ledamöter kan ACTA besegras, vilket skulle vara ett hårt slag mot den storbolagsstyrda EU-kommissionen.

Kurt Palmgren

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!