Folkriksdag för välfärd utan vinst 17 september

2012-06-20 15:08:28
Nätverket Välfärd utan vinst har tagit ett uppseendeväckande beslut om formerna för manifestationen den 17 september: En marsch från Sergels torg till en Folkriksdag på Mynttorget, kvällen innan riksdagens högtidliga öppnande.

Idén är ett gatans parlament som di­skuterar och förhoppningsvis antar ett lagförslag om förbud mot vinster i välfärden, som vi kräver ska genomföras av Sveriges Riksdag. Folkriksdagsledamöter blir alla närvarande demonstranter.
Nätverket ska nu kontakta ­möjliga regissörer. Affischer och 30 000 flyg­blad ska vara klara till ett upptaktsmöte den 20 augusti.
Budkavlen, som hittills har undertecknats av 1 388 personer, har nu också antagits av två fackförening­ar: Kommunal sektion Gullmarsplan och sektion Centrala länet i Stockholm.
Arne Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!