”För en landsomfattande facklig kampanj för jobben”

2009-05-06 12:50:42
Den 29 april hade Kommunal Västerbotten sitt repskapsmöte. Undertecknad och Per-Olof Johansson hade skickat in två motioner.

Den ena tog upp om behovet av en landsomfattande kampanj för jobben.
Vi tryckte på det akuta behovet av stora protester. I Örnsköldsvik gick 5 000 ut på gatorna i protest mot nedskärningar på sjukhuset. Den 6 oktober 1992 genomförde LO en landsomfattande protestdag mot Bildtregeringen som samlade 200 000 i hela landet.
Efter omröstning vann avdelningsstyrelsens linje att protester (begränsade) redan ingår i verksam- hetsplanen och motionen bifölls inte.

Den andra motionen ställde krav på fria arbetskläder. Bakgrunden är att bl a för personal inom förskolor bekostar arbetsgivaren inga arbetsklä­der.
Det uttalande som antogs på repskapet kräver att arbetsgivarna i Västerbotten bekostar arbetskläder till personal inom Kommunals avtalsom­råde, samt att arbetskläderna finansie­ras genom utökade budgetramar istäl- let för besparingar.
Tomas Westerström

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!