För ett nazistfritt Haninge!

2009-03-26 19:50:57
250 personer samlades på torget i Jordbro för att protestera mot nazisternas våld. Boende i området var upprörda och skärrade över söndagens nazistattack men visade ett stort stöd och vilja att agera på dagens manifestation. 

– Jag kommer inte att låta mig tystas! Jag kommer att fortsätta att kämpa för asylrätten, för bättre belysning i Jordbro och för vård och skola. Vi viker inte en tum, vi ger inte en meter åt nazister, inledde Mattias Bernhardsson manifestationen mot nazistvåld i Jordbro.

Mattias Bernhardsson, aktiv antirasist, sitter i kommunfullmäktige för Rättvisepartiet Socialisterna i Haninge och blev söndagen den 22 mars utsatt för mordförsök på väg från sitt eget hem i Jordbro.  

Under veckan har Rättvisepartiet Socialisterna drivit en aktiv antinazist-kampanj i Haninge på skolor, arbetsplatser och med flygbladsutdelningar vid pendeltågsstationen.

Bemötandet från folk i Jordbro har varit otroligt stöttande, med personer som ständigt kommit fram och undrat hur Mattias mår och vad vi kan göra.

Uppslutningen på dagens manifestation med 250 deltagare på torget i Jordbro visar att man är villiga att agera och vägrar att låta nazister etablera sig i området. Ett nätverk, ”För ett nazistfritt Haninge”, har startats igång där många jordbrobor med flera redan anslutit sig.  

Med att arrangera manifestationen, förutom Rättvisepartiet Socialisterna, var: Socialistiska Partiet, Brandbergen Ungdom, Kulturföreningen Levande Zon, Latinamerikanskt Forum och Elevkampanjen. 

RS Haninge

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!