För socialistisk och global kamp mot kriget

2009-01-15 22:52:25
Rättvisepartiet Socialisterna driver en aktiv kampanj mot Israels terrorkrig i Gaza. Förra helgen sålde vi närmare 800 Offensiv (RS veckotidning) på demonstrationer mot kriget. Vi fick också över 40 nya prenumeranter på tidningen. Unga medlemmar i RS som är aktiva i Elevkampanjen har återlanserat Elever Mot Krig. Att vi fick bra respons har framkallat ett grovt påhopp i tidningen Proletären, som ges ut av Kommunistiska partiet.

Rättvisepartiet Socialisterna är den svenska sektionen av en internationell socialistisk organisation, CWI (Committee for a Workers’ International). På demonstrationerna mot Israels krig väckte det särskilt intresse bland dem vi pratade med dels att vi för fram en socialistisk lösning för Mellanöstern, dels att vi har kamrater som kämpar mot kriget i Israel/Palestina. De är medlemmar i Tnu`at Maavak Sotzyalisti/Harakat Nidal Eshteraki, som är den israeliska sektionen av CWI. Kamraterna i Tnu`at Maavak Sotzyalisti/Harakat Nidal Eshteraki har drivit på och deltagit i demonstrationerna mot kriget, t ex när 10 000 demonstrerade i Tel Aviv.

Många som demonstrerar mot kriget världen runt inser att motståndet i Israel hör till det viktigaste som kan stoppa kriget. Vi ger också fullt stöd till de stora protester som genomförts runt om i Mellanöstern. På CWI:s hemsida finns rapporter från Egypten och Libanon.

Att vi i RS samlar in stöd som går till CWI och till kampen i Israel/Palestina mot kriget påstår Lars Rothelius i tidningen Proletären vara en "falsk insamling – pengarna går till Israel". Med beteckningen "Israel" vill han dölja att vårt stöd går till svurna motståndare till den israeliska militären, regeringen och staten. Istället för att se klassklyftor och krigsmotstånd i Israel vill han stämpla RS med etiketten Israel.
 
Större delen av de pengar RS fått in på demonstrationerna är betalning för Offensiv, prenumerationer och knappar, plus stöd till vårt kampanjarbete i Sverige.  De som gett pengar till CWI:s kampanj mot kriget i Mellanöstern vet att vi har kamrater i Israel/Palestina och i Libanon. När vi har bössor är de tydliga märkta med partinamnet och vi förklarar vart pengarna går.

Att Proletären försöker hoppa på socialister är bara ett försök att dölja sin egen politiska bankrutt, som okritisk hejaklack till regimer och organisationer som befinner sig ljusår från socialism och arbetarsolidaritet.
Per-Åke Westerlund, RS

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!