Först S14, sedan vårdprotester i tio städer 17/9

2011-08-17 14:39:13
Arvin Yarollahi, läkaren som tagit initiativ till rörelsen Nej till nedskärningar inom vården, har lämnat sin anställning på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Detta efter att han pressats av chefer som inte har kunnat accepetera hans öppna motstånd mot attackerna på vården.

– Jag roterade på flera avdelningar under våren, som en del av min utbildning, och på en av dem var det en av cheferna som sa till mig att ”Jag har jobbat fackligt själv, men du borde lära dig att inte gå emot arbetsgivaren”. Det här var efter ett möte då jag kommit med olika förslag på hur man skulle kunna förbättra verksamheten, men det var ­alltså inte välkommet.

Nästa gång kom kritiken från högre ort, då var det verksamhetschefen som sade till Arvin att han skulle hålla låg profil på jobbet och sköta den obekväma verksamheten på fritiden.
– Det här är en av anledningarna till att jag sagt upp mig. Grundproblemet är naturligtvis underbemanningen, den orimliga arbetsmiljön och stressen. Lägg  till detta ledningens skrämseltaktik och den dåliga personalpolitiken. Både jag och min fru har sagt upp oss. Hon skulle utlasas efter två års anställning, men efter flera månaders oro, ändrade man sig plötsligt och ville ha kvar henne.

Men kampanjen Nej till nedskärningar inom vården har varit framgångsrik – fler och fler anslu­ter sig och det talas mer om det. Inför den utlysta protestdagen den 17 september, tror Arvin att runt tio städer kommer att organisera protester.
Själv ska Arvin delta i Göteborg och även tala på Septemberalliansens protest den 14 september (S14) – mot marknadens diktatur och högerpolitik, dagen innan riksdagens öppnande.
Rättvisepartiet Socialisterna uppmanar alla som kan delta att göra detta, både på protesten i Stockholm den 14 och på vårdprotesterna den 17 september.
Stefan Berg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!