Fortsatta protester mot utförsäljningen av Lulebo

2015-06-12 10:54:17
I måndagskväll höll Luleå socialdemokratiska arbetarekommuns representantskap möte där information skulle ges om utförsäljningen av 3 000 av Lulebos 10 000 allmännyttiga lägenheter.
Utanför mötet hade bland annat medlemmar från Rättvisepartiet Socialisterna (RS) och Vänsterpartiet samlats för att protestera mot utförsäljningen och visa sitt stöd till den opposition som finns inom S.

Att S-mötet bara innehöll en infopunkt och ingen omröstning om utförsäljningen visar på det toppstyre som finns inom Socialdemokraterna. Men det finns en opposition inom partiet. SSU och S-studenterna Unikum har skrivit insändare mot utförsäljningen och SVT speglade i måndags (den 8 juni) splittringen inom partiet.
Kommunalrådet Niklas Nordström (S) ska personligen ha tagit kontakt med kritiker och sagt att ”han inte kan acceptera att de inte följer partilinjen”.
Men någon utförsäljning nämns dock inte i det handlingsprogram för kommunen som Socialdemokraterna har tagit fram för mandatperioden 2014-2018. Enligt S-medlemmar ska Nordström ha sagt att ”det är bara kommunister och RS:are som är emot försäljningen”.

Om du missade att vara med och protestera kommer fler chanser. På söndag den 14 juni klockan 13:00 äger en manifestation i form av en bostadskö vid Gula paviljongen rum och RS kommer självfallet att vara på plats. Dagen efter, den 15 juni, är RS på plats utanför kommunfullmäktige klockan 12:30 för ännu en demonstration mot utförsäljningen utav allmännyttan. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!