Förväntan inför läger i norr

2011-10-12 15:31:49
Den 15-16 oktober väntar en fullspäckad lägerhelg i Luleå. Hittills är ett 20-tal anmälda, men det finns ännu tid och plats att anmäla sig (073-053 68 84, rs.lulea@socialisterna.org). Så här säger några deltagare:

– Lördagens seminarium om Spanska revolutionen intresserar mig mycket. På söndag ska jag välja mellan ”Asylkamp och antirasism” och ”Varifrån kommer kvinnoförtryck och homofobi?” Jag har läst ganska mycket om rasism, specielt den så kallade kulturrasismen. Men jag är också intresserad av saker som gäller kön och sexuellt likaberättigande, ­säger Juha Tapio, som kommer till lägret ända från Oulu (Uleåborg) i Finland.

– Jag åker på lägret för att träffa kamrater och för att det är bra politisk skolning, säger Agnes von Rosen, student.
– Man får lära sig mycket genom att lyssna på inledning­arna och på diskussionerna som kommer efteråt, tycker också Marcus Löfgren, gymnasieelev.

RS Luleå

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!