Framåt för CWI

2008-11-06 16:34:08
Lynn Walsh från CWI:s ledning var på besök under RS kongress och berättade om arbetet och partibygget internationellt.

– Som marxister har vi alltid varit internationalister, inledde Walsh.
Idag har CWI sektioner i närmare 45 länder på alla kontinenter.
– CWI är inte enbart ett diskussionsforum eller en lös federation av organisationer, det är en organisation som tar kollektivt ansvar för våra idéer, vårt program och sektionernas agerande, förklarade Walsh.

I Italien är CWI små, men spelar en viktig roll i vänsteroppositionen inom PRC. Vänsterpartiet PRC är ett typexempel på en arbetarorganisation som vänt sig bort från arbetarklassen genom att regera med borgerliga center-vänsterpartier och därför förlorade alla sina 66 platser i parlamentet i valet.
I Grekland har vårt parti inom Syriza vuxit dramatiskt de senaste två åren, mycket på grund av den intensiva masskampen med fy­ra generalstrejker bara i år.

I Latinamerika har CWI framförallt vuxit mycket i Brasilien där våra kamrater spelar en nyckelroll till vänster inom arbetarpartiet PSOL och den radikala fackorganisationen Conlutas. Svårare är situationen för våra kamrater i Venezue- la där Chavez gått till höger och där det inte finns något utrymme för demokratisk debatt inom PSUV.
Extremt svår är situationen i Pakistan och på Sri Lanka, där det i stort sett är mycket svårt för våra partier att agera offentligt. CWI har nu också etablerat sig på Malaysia, berättade Lynn Walsh.

Ammar Khorshed

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!