Framgång för kampanjen Bergsjön Reser Motstånd

2013-04-14 08:21:26
Tack vare protesterna från de boende och den press som Rättvisepartiet Socialisterna (RS) satt på Bovista har flera nu fått sina lägenheter renoverade eller erbjudits renovering utan att betala det med höjd hyra.

– Det är roligt att höra att vi redan har nått resultat och att kampanjen har pressat ­Bovista, säger Nuuradin Abdi Ali, som själv sitter i arbetsgruppen för Bergsjön Reser Motstånd.

Men protesterna måste fortsätta, hela området måste rustas upp: såväl innemiljö som utemiljö. Inte minst lekplatserna behöver ses över.
– Lekplatserna är inte bara slitna, de är rent ut sagt farliga, säger Emma Öman, ordförande för Rättvisepartiet Socialisterna i Kortedala-Bergsjön.
När RS haft aktiviteter har partiet även gått igenom vad som behöver göras tillsammans med de boende och lekplatserna i området är i stort behov av en upprustning.
Förutom lekplatserna saknas ordentlig gatubelysning i området – på nätterna är stora ytor kolsvarta och många vittnar om att de tycker det är obehagligt att vara ute efter att det blivit mörkt. Även garagen är otrygga med trasig belysning, vandalisering och nedskräpning som inte tas om hand om. Under en tid har avloppsvatten läckt ut i ett av garagen, något som nu har lagats, men stora hål i asfalten och gatubeläggningen gör att åtgärderna är långt ifrån tillräckliga. På en del av husens fasader har fog-skummet börjat komma ut.

Tillsammans har de boende och RS inte bara lyckats tvinga Bovista till handling.
Hyresgästföreningen har börjat prata om att utlysa ett möte, men ännu har inte tid och plats utannonserats.
Rättvisepartiet Socialisterna väntar inte på detta, utan kallar redan nu till ett nytt stormöte för alla boende i området Atmosfär, Kosmos och Zenit, i Backegårdsskolans matsal den 23 april klockan 18.00.
Där kommer diskussionen om kampanjen att ta vid efter det första mötet och förslag på fortsatta aktioner kommer att tas upp.
Redan på det första mötet i febru­ari diskuterades det om demonstrationer bland de boende och sedan dess har många hört av sig till partiet och även deltagit i flygbladsutdelningar, affischeringar och det gårdsmöte som hölls i mars.

Stefan Berg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!