Frige de fängslade aktivisterna – stöd arbetarkampen i Iran

2012-07-04 14:47:03
Den 15 juni stormade den iranska regimens väpnade styrkor ett arbetarmöte i Karaj. 60 arbetare fängslades, bland dem flera representanter från ”Samordningskommittén till stöd för bildandet av arbetstagarorganisationer”.

Än idag sitter nio av arbetarna fängslade. Enligt uppgift misshandlades de svårt och överfördes till fängelset Rajai Shahr.
Med anledning av detta genomförde den samlade exilkommunistiska rörelsen i Göteborg en manifes­tation den 30 juni. Kravet löd: Frige de fängslade arbetaraktivisterna!
Talade gjorde bland annat Karim Nouri från WUP – Irans förenade ­arbetarkommunister och Rättvisepartiet Socialisternas (RS) Kristofer Lundberg

Den 5 juli kl 17.00 genomförs en ny manifestation utanför LO:s kontor på Järntorget i Göteborg. Åtta orga­nisationer har hittills (den 2 juli) ställt sig bakom manifestationen.
Vi uppmanar LO att verka för de fängslade arbetarnas frigivning, för frigivandet av alla politiska fångar och att LO organiserar praktiskt och ekonomiskt stöd till de iranska arbetarnas kamp för oberoende fackföre­ningar. Slutligen kräver vi att LO verkar för att den gula fackförening­en i Iran, Arbetarnas hus, utesluts ur ILO.
RS Göteborg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!