Lapplandsupproret sprider sig

2012-06-27 15:04:28
Nu har grupper i åtta inlandskommuner i Norr- och Västerbotten anslutit sig till Lapplandsupproret. Alla kämpar de mot utarmningen av vården i glesbygden: avlövning av sjukhus, nedlagd akutvård, indragna ambulanser, nedlagd läkarjour och andra försämringar.

– Vi måste samtidigt som vi var och en kämpar på sitt håll också organisera oss och knyta oss samman för att försvara vården, säger Monika Thelin, en av de aktiva i Lapplandsupproret.
Det är i nuläget grupper i Kiruna, Lycksele, Arjeplog, Arvidsjaur, Åsele, Sorsele, Dorotea och Malå som deltar i Lapplandsupproret, men intresse finns från ännu fler.
Nästa gemensamma stormöte är planerat till någon gång i septem­ber i Sorsele.
När Offensiv berättar om planerna på protester vid riksdagens öppnande den 17 september med Välfärd utan vinst, både i Stockholm och runt om i landet får det ett positivt mottagande.
– Då kanske vi ska ha vårt möte och en protest i Sorsele samtidigt. Det är värt att ta upp och fundera på, säger Monika Thelin.
Jonas Brännberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!