Frige de fängslade studentledarna i Nigeria

2007-11-28 13:19:05
I måndags beslutade en domstol i Nigeria att detvå fängslade studentledarna Taiwo Hassan Soweto och Olatunde Dairo inte ska släppas fria mot borgen.
Domarens skäl var rakt igenom politiska; om de två släpptes mot borgen skulle det ”störa lugnet” på studentområdet (campus).
De två är medlemmar i Democratic Socialist Movement (CWI Nigeria).
De fängslades efter att ha drivit en kampanj för att studentfackets ordförande Saburi Akande Akinola, som greps redan i juli, ska släppas fri.
Falska och helt grundlösa anklagelser har riktats mot de tre. De anklagas bland annat för mordförsök (läs mer i Offensiv nr 771).
Offensiv uppmanar alla läsare att fortsätta med att ringa eller skicka protestmejl till Nigerias ambassad.
Kräv att de tre omedelbart släpps fria, samt att alla de grundlösa anklagelserna som riktas mot dem ska dras tillbaka.
Nigerias ambassad har telefonnummer: 08-24 63 90; och e-postadress: nigerian.embassy@swipnet.se

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!