”Frige Schibbye och Persson”, ”Kamp för demokratiska rättigheter i Etiopien”

2011-12-30 22:43:35
Domarna mot journalisterna Johan Persson och Martin Schibbye sätter press på den svenska regeringen och i synnerhet utrikesminister Carl Bildt. Etiopiska flyktingar i Sverige demonstrerade på fredagen för andra gången på en vecka utanför Etiopiens ambassad.

 Persson och Schibbye dömdes till 11 års fängelse av den etiopiska domstolen. De dömdes för terrorism, den vanligaste anklagelsen mot de tusentals politiska fångar som finns i landet.

Premiärminister Meles Zenawi styr landet med järnhand. Läs mer här

Talkörerna utanför Etiopiens ambassad ropade att de båda dömda journalisterna måste friges, blandat med krav på demokratiska rättigheter, pressfrihet och rättvisa i Etiopien.

– Den svenska regeringens utrikesminister Carl Bildt var inblandad i Lundin oils affärer i Etiopien, vilket var just det som journalisterna åkte dit för att bevaka. Väst- imperialismen, både USA och EU, har backat upp Meles Zenawis regim. Revolutionerna i Egypten och Tunisien tidigare i år visar vägen för att störta regimen, sa Per-Åke Westerlund, Rättvisepartiet Socialisterna i en appell som fick starka applåder. RS Stockholm

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!