Gällivare: Mandat utan kandidat

2010-09-29 18:48:51
Sverigedemokraterna tog i årets val ett mandat i Gällivare kommunfull­mäktige. Men redan veckan efter va­let hoppar partiets enda namn på lis- tan, Eric Gerhardsson, av. Han blev värvad i sista stund och felaktigt informerad om partiets verkliga politik. Efter att ”satt sig in i partiets program” tar han avstånd framförallt mot dess rasistiska åsikter.
Huruvida någon person kommer att företräda partiet i kommunfullmäktige är oklart. Sex namn förekommer på blanka röstsedlar, varav två inte är skrivna i kommunen och två inte är intresserade.
Kjell Åke Andersson, som fick en röst, säger till Norrbottens-Kuriren:
– Finns mitt namn där? Jag har inga som helst politiska ambitioner. Det måste vara ett elakt skämt.
Om båda kvarvarande är villiga att ställa upp för partiet kommer lotten att avgöra vem som får platsen.
Även i Boden kan förstanamnet hoppa av, efter att Aftonbladet avslöjat att han varit beredd att ta emot pengar för att rösta på ett visst sätt.
Matilda Eriksson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!