”Ge tillbaka allt ni tagit” Hammarkullen kräver upprustning

2013-06-05 12:57:24
Den 31 maj samlades 200 hammarkullebor till möte för trygghet i Hammarkullen. Initiativtagare till mötet var tjänstemän i förvaltningen som bjudit in boende och polis för att diskutera trygghetsfrågorna. Men mötet blev inte som de förväntat sig. Det blev ett möte med krav på upprustning av Hammarkullen, krav på att få tillbaka den sociala servicen.

Bahram tog micken:
– Jag har bott i Hammarkullen sedan 1993, jag har fem barn. Problemen går upp och ned i området men de senaste tre åren har de eskalerat.
– Arbetslöshet, fattigdom och trångboddhet skapar sociala problem, konstaterade han.
Soleima var nästa talare:
– Trygghet är ert tema, men problematiken är större än att sända polis till ett möte. Hammarkullen är ett område som har kämpat och protesterat. Den lokala service vi har, har vi fått strida för.
– Här bor människor som har flytt krig och diktaturer och som har mycket att bearbeta, men de har ­inget som kallas vård att söka sig till för den har lagts ned.
Alami var upprörd:
– Jag vet hur Hammarkullen såg ut och vad det har blivit. På 20 år har allt tagits ifrån oss. Jag säger ­bara: Ge tillbaka vad ni har tagit!
– Rättvisepartiet Socialisterna, de är alltid här!, ropade en kvinna spontant och fick applåder.
Kristofer Lundberg från Rättvise­partiet Socialisterna greppade också micken.
– Nu säger ni att ni vill lyssna på oss, men när vi gång på gång varnat för situationen har ni blundat.
– Men varför lyssnade ni inte när 350 föräldrar och lärare protesterade mot nedskärningarna och varnade för detta?
– Grundproblemet vi måste komma åt är den ekonomiska politiken. Bekämpa en politik av kortsiktiga besparingar och ta kamp för upprustning av förorten, arbete, bostäder och meningsfull fritid.
Johannes Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!