Göteborg: Demonstrera på lördag

2007-10-24 12:07:19
Efter det brutala överfallet på Patrik Hooghwinkel, Rättvisepartiet Socialisterna, som misshandlades blodig med järnrör på en antirasistisk aktivitet lördagen den 20 oktober, har Rättvisepartiet Socialisterna besvarat attacken. Dagen efter att Patrik blivit nedslagen samlades med bara några timmars mobilisering 150 personer i Brunnsparken för att protestera mot nazistvåldet.

– Nazisternas fega attack och överfall får inte tysta oss antinazister – vi låter oss inte skrämmas. Istället måste fler engagera sig i kampen mot nazism och rasism.
Detta var inte bara en attack på Patrik utan en attack på Rättvisepartiet Socialisterna som organisation och mot hela den antinazistiska rörelsen, sa Kristofer Lundberg i sin appell som uppmanade till fortsatt kamp för att slå tillbaka nazismen.
Förutom Rättvisepartiet Socialisterna (RS) deltog även antirasister från flera andra organisationer och oorganiserade.
Vid söndagens manifestation i Brunnsparken togs två nazister av polisen. De var beväpnade med järnrör.

Daglig kampanj

Manifestationen var ett första steg i en större kampanj mot nazistvåldet i Göteborg.
Därefter har RS och Elevkampanjen haft dagliga kampanjer och möten på gymnasieskolorna, universiteten och på arbetsplatser.
Sedan har torgmöten, dörrknack och rundringning till prenumeranter och sympatisörer stått på dagordningen.
Enad Front Mot Rasism-grupper har åter satts upp på skolorna och Elevkampanjens handbok mot rasism har haft en rykande åtgång.
Andra vänster- och flyktingorganisationer, vänsterpartiet och Ung Vänster har bjudits in att tala och delta på demonstrationen på lördag.

I TV4

På onsdagen deltog RS i TV 4 Göteborgs morgonsoffa för att berätta om överfallet, hotet från nazisterna och hur kampen mot rasism och nazism bör gå vidare.
RS tre partiföreningsmöten på tisdag, onsdag och torsdag har stått öppna för andra att delta och tagit upp om kampen mot nazism.
På lördag den 27 oktober organiseras en större demonstration från Gustav Adolfs torg 13.00. Alla Offensivs läsare uppmanas att delta.

RS Göteborg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!