Göteborg: ”Ett kämpande alternativ”

2011-04-27 19:47:06
Rättvisepartiet Socialisterna (RS) Västsverige har dragit i­gång sin valkampanj. Den 15 maj är det valdag i Västra Götalandsregionen för det stundande omvalet. RS uppmanar medlemmar, prenumeranter och sympatisörer att hjäl­pa till i valkampanjen.

Nästan dagligen har RS medlemmar varit ute med valtältet på något av Göteborgs torg, framförallt ute i förorterna, och talat med folk om det kommande omvalet till regionsfullmäktige och mobiliserar till partiets socialistiska 1 maj-demonstration.
Från 1 maj är det sedan två veckor kvar då vi trappar upp valkampanjen, som då har kommit halvvägs.
– Det är många som inte ens vet om att det ska bli ett omval, säger Linnea Wallberg, ordförande för RS Kortedala-Bergsjön.
– Än färre är det som är entusiastiska över omvalet, men in­om Rättvisepartiet Socialisterna är det tvärtom, berättar Linnea.
– Men även om intresset för valet är lågt är det många som är intresserade av vad RS har att säga. I lördags, på påskafton, hade vi valkampanj i Gamlestan och intresset för vår antirasistiska kampanj var stort. Folk talar fortfarande om protesten mot SDU för några veckor sedan.

SD:s satsning är en av anledningarna för RS att ställa upp i omvalet – det krävs ett tydligt kämpande antirasistiskt alternativ som kan svara på de frågor som de etablerade partierna inte kan besvara.
Det krävs en gemensam kamp mot all högerpolitik och mot alla nedskärningar för att effektivt stoppa rasismen.
Det är viktigt att gå och rösta den 15 maj, inte minst för att begränsa rasistiska Sverigedemokraternas röstandel. Den tydligaste protesten mot politikeretablissemanget och rasism är en röst på Rättvisepartiet Socialisterna.
RS Göteborg gjorde sitt bästa val någonsin 2010. RS Uddeval­la ställde då upp för första gången. Sedan dess har nu RS etablerat sig i både Mark och Bo­rås. RS ställer upp i valet för att ge ett socialistiskt alternativ och öka partiets förankring.

RS använder också valkampanjen för att mobilisera för att stop­pa nazisterna den 21 maj. Då samlas vi klockan 11.00 på Kvilletorget.
I första hand ställer RS upp i valet för att nå ut till fler med vår politik. Det är i den massdialog med arbetarklassen som uppstår under en valrörelse som vi kan hitta nya medlemmar och få nya kontakter med kämpande grupper.
RS viktigaste krav i omvalet är:
  • Politiker på arbetarlön.
  • Upprustning av offentliga sektorn – låt de rika betala.
  • Kamp mot rasism och högerpolitik.
Stefan Berg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!