Gratulationer från CWI

2007-11-14 13:44:44
CWI är väldigt stolt över sin svenska sektion, som var med och grundade CWI för 33 år sedan, 1974.
Från det internationella sekretariatet skickar vi gratulationer till 10-årsjubileet av Offensiv som veckotidning. Offensiv är en ovärderlig informationskälla för Rättvisepartiet Socialisternas (RS) alla medlemmar och för de tusentals aktivister och sympatisörer som läser artiklarna på hemsidan.

I linje med marxistiska tidningars tradition, behandlar Offensiv både aktuella och historiska frågor – lokalt och internationellt. Vissa frågor analyseras mer i detalj än andra, beroende på utrymme och vad tillfället kräver.
Offensiv lyfter fram ett kämpande program till diskussion och för arbetares och ungas rörelse framåt.

DE SENASTE numrens kampanj för en massprotest mot regeringen den 18 september är ett kvitto på arbetet som RS medlemmar tar initiativ till och driver. Allteftersom fler arbetare bestämmer sig för att kämpa emot högeralliansens nyliberala attacker, kommer Rättvisepartiet Socialisterna att finnas på plats för att stödja arbetet med att bygga ett nytt brett arbetarparti.
Behovet av ett sådant parti är brådskande, eftersom även socialdemokraterna har setts göra grovjobbet åt cheferna genom att attackera arbetarna och deras trygghet.

DE SVENSKA kamraternas bidrag till vår international är också ovärderliga för att den ska fungera. Vi närmar oss en ny omstörtande period, vilket turbulensen i bank- och finanssektorn ger en fingervisning om. Arbetarklassen kommer att förväntas betala för den ökade osäkerheten med ytterligare privatiseringar.

FÖRHOPPNINGSVIS kommer den tumultartade klasskampen under de tio kommande åren, som också kommer att omfatta 100-årsjubiléet för den framgångsrika socialistiska revolutionen i Ryssland, också att betyda att vi får se Offensiv utvecklas till ett oumbärligt vapen i arbetares och ungas kamp i Sverige.

Internationella sekretariatet genom Clare Doyle

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!