Debatt: Hur bekämpa sverigedemokraterna?

2007-06-13 11:02:22
Trots strålande solsken och högsommartemperaturer kom 25 personer till Rättvisepartiet Socialisternas paneldebatt under rubriken Hur ska sverigedemokraterna bekämpas? lördagen den 9 juni.
Debatten började med att de båda borgerliga debattörerna, Farrokh Farrokhi, folkpartiet och Niklas Sandström, moderaterna, bedyrade att de tyckte att det var viktigt att stoppa sverigedemokraternas tillväxt. Däremot brände det till när diskussionen kom in på orsaken till sverigedemokraternas tillväxt.
– Det är de växande klyftorna i samhället som skapar grogrunden för sverigedemokraternas propaganda. Högeralliansens politik med skattesänkningar för de rika samtidigt som a-kassan sänks har ökat klyftorna kraftigt, konstaterade Patrik Brännberg, Rättvisepartiet Socialisternas deltagare i debatten.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!