Gruvtolvan i Kiruna ger stöd till Kazakstans oljearbetare

2017-01-23 15:45:21
Stöduttalande från Gruvtolvans styrelse den 22 december 2011 till oljearbetarna i
Kazakstan:

”Vi fördömer massakern på arbetare i Kazakstan!
Arbetarna på företaget Kazmuniagas i Kazakstan har sedan maj utkämpat en bitter strejk för bättre löner och arbetsförhållanden. Avskedanden, frysta strejkkassor, arbetarledare som hotats och mördats, demonstrationer som attackerats – Kazmuniagas och den kazakiska staten har mött arbetarnas krav med ett ökat förtryck.
Våldet mot arbetarna nådde nya höjder den 16 december när upp emot 70 personer sköts ihjäl och 500 skadades, när polis och militär attackerade en demonstra­tion i staden Zjanaozen.
IF Metalls avdelning i Malmfälten har tidigare skickat stödpeng­ar till de strejkande och deras familjer, som lever under svåra förhållanden och inte ens kan tillfredsställa de dagliga behoven. Nu gör klubb Gruvtolvan samma sak och bidrar med 15 000 kronor.
Vi uppmanar samtidigt den svenska fackföreningsrörelsen att aktivt stödja de kazakiska oljearbetarna under mottot att ”En seger för arbetare var som helst är en seger för arbetarna överallt!”.
Att organisera en bred stödkampanj med allt från ekonomiskt stöd till mottagande och samarbete med kazakiska arbetarledare i landsflykt – det är att göra handling av fackföreningsrörelsens principer, i en situation som kräver mer än bara uttalanden!
Uttalande från Gruvtolvans styrelse 22 december 2011.”

Stödbrev/uttalande till de strejkande oljearbetarna i Kazakstan kan skickas till:
­Otekeeva0103@mail.ru, kopia till:
kazakhstansolidarity@gmail.com
Offensiv kan vidarebefordra ekonomiskt stöd.
Skicka till PG 87 96 49-2, skriv ”Kazakstan solidaritet”.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!