Guatemala: Ríos Montt dömd för folkmord

2013-05-22 12:27:30
Efraín Ríos Montt, diktator i Guatemala under åren 1982-1983, har nyligen dömts för folkmord på landets urinvånare, mayafolket. Han ska ha dödat över 1 700 personer, med stöd från USA:s president Reagan som sa att Ríos Montt ”vill ­förbättra livskvalitén för alla guatemalaner och främja social rättvisa”.
Guatemalas nuvarande president Otto Perez har sagt att det inte har ägt rum något folkmord och att rättegången bara ”stör landets frid”.
Louise Strömbäck

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!