Höger(s)väng ner i diket?

2008-05-21 16:42:28
Vi anställda inom tekniska förvaltningen i Luleå kommun är stolta över det arbete vi gör och över den service vi levererar. Trots ständiga besparingar gör vi ett bra jobb (efter de förutsättningar som ges). Nu är vi rent ut sagt fly förbannade över att det socialdemokratiska styret i Luleå kommun struntar i opinionen och planerar att rasera verksamheten.
Den borgerliga regeringen är enormt illa omtyckt. Ändå kopierar ni deras politik. Är er slutsats av valet 2006 att ni ska gå än mer högerut? Att ni förlorade riksdagsvalet tror vi handlar mer om att Göran Persson blev rik godsägare, inte tvärtom.
Vi har visat svart på vitt att privatiseringar varken blir billigare eller bättre. Våra protester har fått lulebornas stöd. Er ledning har tvingats backa om privatiseringen av lokalvården. Ändå håller de fast vid att privatisera fastighetsskötsel, verkstad och transporter. Verksamheter som i stor utsträckning redan är i privat regi. Med era privatiseringar försvinner möjligheten för kommunen att behålla en verksamhet som kan agera som pris- och kvalitetsjämförelse gentemot de privata firmorna. Vi frågar oss hur ni kan låta kommunledningens prestige gå före kommunens bästa? Är det socialdemokratisk politik?

I kommunfullmäktige försvarade
Yvonne Stålnacke intensivt privatiseringarna med att lokalvården blivit ”så mycket billigare” på Sunderby sjukhus. Hon brydde sig inget om hur kvalitén och arbetsvillkoren ändras. Vad säger Yvonne nu, när det avslöjats att smutsen är ingrodd och personalen hotas med sparken om de talar med media?
Faktum är att skandal efter skandal kantar er högerpolitik. Banken som skulle köpa gymnasiebyn står på ruinens brant. Coop Arena skulle skänkas bort medan det sparas på barnen. Försäljningar som blev pannkaka på grund av en ny lag (kanske det enda vi ska tacka högerregeringen för). Lägenheter säljs utan hyresgästernas vetskap och påverkan, som om de vore vilken vara som helst.

Hur långt är ni beredda att gå för att tillfredsställa privata intressen på vår bekostnad? När blir det en skandal för mycket? Vi är i alla fall inte beredda att vänta. Om socialdemokraterna bestämt sig för att överge arbetare för kapitalets intressen finns det ingen anledning för oss att ge er stöd. Då måste vi börja prata om hur en ny politisk kraft som företräder ”småfolket” ska se ut.
Privatiseringshotade vid tekniska förvaltningen i Luleå

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!