Husby strukturplan dras tillbaka

2012-06-27 15:16:58
Stadsbyggnadskontorets nya förslag att trots förra årets starka protester bryta den populära trafiksepareringen i Husby har dragits tillbaka efter en het diskussion med Nätverket Järvas Framtid, Megafonen, Rättvisepartiet Socialisterna (RS), Socialdemokraterna och andra lokala föreningar.

Stockholms moderata ytterstadsbor­garråd Joakim Larsson lovade efter mötet att tala med Stadsbyggnadsnämndens majoritet och berätta om våra invändningar.
– Det finns ingen anledning att göra saker som Husbyborna uppfattar som direkt fel. Om gångbroarna är prio ett, så måste vi försöka hitta en annan lösning, säger han i lokaltidningen Mitt i Kista.

Tidningen citerar även Arne Johansson från Järvas Framtid.
– Det var ett ganska hett möte. Vi i Husby är rörande överens om att vi ej kan godta detta, och att trafiksepa­reringen måste vara kvar.
– Behövs en länkgata till (Västra) Kista föreslår vi en bred och upplyst (gång- och) cykelbana. Om de insis­terar på en bilväg får de åtminstone sänka ned den (det vill säga som andra gator i Husby).

Om Joakim Larsson står för sitt uttalande är detta en klar seger för många människors engagemang.
Ett engagemang som bland ­annat har manifesterats i 1 650 namnunderskrifter, cirka 20 procent av den vuxna befolkningen, en ­framgångsrik kamp för förlängd remisstid och dialogmöten, ett stormöte med 130 deltagare som enhälligt uttalade sig för att behålla trafiksepareringen och en ockupation av de hotade gångbroar­na.
RS Husby

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!