Husby Träff åter illa ute

2012-05-03 16:31:03
Än står Husby Träff, men hur länge? Svenska Bostäder har efter ockupationen i januari och sedan Röda Korset dragit sig ur ansvaret för driften, genomfört ett antal träffar med föreningar som använder träffen.

Det besked som nu lämnats är att man inte hittat någon alterna­tiv placering för telefonväxlarna i kommunens Kontaktcenter, och att den ursprungliga planen att flytta träffen till den stängda krogen då står fast.
Nätverket Järvas Framtid, Megafonen och Rättvisepartiet Socialisterna (RS) hör till dem som upprörs över detta.

RS hävdar att en flytt dels raserar stadsdelens offentliga kulturella och demokratiska rum, och dels stänger möjligheten att starta upp en ny restaurang som till skillnad från Kontaktcentret kan ge nya jobb till Husbybor – till exempel till det 30-tal kvinnor med restaurangvana i Järva ­Gränslöst Gott som söker ett kök för sin verksamhet.

Arne Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!