I marginalen: ”S och M mot flyktingar”

2016-03-23 13:41:54
”Håll i åstramningen”, skrev Dagens Industris (DI) politiske redakör PM Nilsson i en ledare i måndags och gläds å regeringens vägnar över att väldigt få flyktingar kan söka asyl i Sverige.
När inte PM Nilsson skriver ledare mot asylrätt och flyktingar brukar han mana Allianspartierna och direktörerna till samarbete med det rasistiska högerpartiet Sverigedemokraterna. Strax efter valet 2014 skrev PM Nilsson en ledare där han menade att ”näringslivet” borde sätta sig till bords med SD eftersom det är ett ”maktägande parti i förändring och är därmed påverkbara”. Det har direktörerna också gjort och som tack har SD-rasisterna bland annat lovat att  stoppa alla förslag om att begränsa vinstuttag i välfärden.  
I väntan på att Alliansen och SD ska förenas fullt ut när DI:s politiske redaktör nu förhoppningen om att Socialdemokraterna och Moderaterna ska gå samman för att den åtstramande flyktingpolitiken ska bli bestående. ”På andra sidan blocklinjen finns tydligt stöd hos M”, skriver DI med adress till Stefan Löfven. Om inte S och M enas blir det enligt PM Nilsson, och här låter han verkligen som en Sverigedemokrat, fler som kommer att bo i ”’Swedish-style getto’, som britterna säger, och det är inte smickrande. Trångboddhet, organiserad brottslighet och radikal islamism är en blandning som ingen mår bra av att växa upp i”. Han försöker låta som om han bryr sig om hur vanliga människor lever.
”Britterna” är i det här fallet den nyliberala tidskriften Economist och ärkereaktionära Daily Mail, som politiskt ligger kvar på den politiska kurs man slog in på för 80 år sedan då man hyllade fascismen och de brittiska svartskjortorna (Blackshirts) under Oswald Mosleys ledning. ”Hurrah for the Blackshirts”, skrev Daily Mails ägare lord Rothermere på tidningens framsida år 1934. Idag skriver samma tidning att ”Sverige har förvandlats till Europas högborg för politisk korrekthet”, vilket låter som hämtat från SD-topparnas sajt Avpixlat.
I Daily Mail den 13 november 2015 beskrivs förorterna som ”Swedish welfare ghettos” (svenska välfärdsgetton) där invånarna lever på bidrag och och bidrar till att brottsligheten ökar. Det är något som Dagens Industri några månader sedan instämmer i. Och så finns det de som menar att pressen är ”vänstervriden”.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!