Kampanj kämpar för asylrätten

2016-04-06 10:46:11

foto: Natalia Medina
Demonstrera för rätten till asyl i Stockholm den 23 april.

Folkkampanj för Asylrätt Stockholm höll ett möte på Medborgarhuset måndag den 4 april, samma dag som de horribla tvångsutvisningarna från Grekland till Turkiet inleddes.

Det fanns därför ingen tvekan om behovet av att driva kampanjen. Det underströks också i det upprop mot stängda gränser från artister och kändisar som publicerades i Aftonbladet i lördags. Flera planer diskuterades på mötet.
Den 9 april organiseras ”Samling för antirasism” på ABF-huset, där olika grupper och organisationer är injudna för att bland annat bilda en koalition mot rasism. Folkkampanj för Asylrätts eventgrupp håller i ett seminarium med flyktingar som berättar sin historia.
Den 9 april fortsätter också namninsamlingen för asylrätt i Sverige – mot tillfälliga uppehållstillstånd, tvångsutvisningar, gränskontroller och för familjeåterförening. Namninsamlingen har nu nästan 40 000 namnunderskrifter, se hemsidan folkkampanjforasylratt.se. Eventgruppen arbetar även med Facebooksidan.

Den 23 april blir det demonstration för asylrätten på Medborgarplatsen klockan 14.00. En första upplaga på 200 stora affischer och 1 000 flygblad har redan börjat sättas upp och delas ut inför demonstrationen. Det blir tal och artister på Medborgarplatsen och en demonstrationsväg på Södermalm.
Det går bra att anmäla sig till de fem arbetsgrupperna i Folkkampanj för Asylrätt. Förutom event- och demogruppen finns media-, spridning- och materialgrupperna. Fler har också anslutit sig till kampanjen. Iranska flyktingars riksförbund Stockholm närvarade på demogruppens möte och stormötet. De kommer att att vara aktiva inom folkkampanjen.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!