Inga applåder för Stefan Löfven

2007-05-02 18:52:39
I tisdags förra veckan träffades 250 gruvarbetare från LKAB:s gruva i Malmberget och Bolidens Aitikgruva utanför Gällivare. De hade bjudit in IF Metalls ordförande Stefan Löfven. Mötet pågick i nästan tre timmar och när gruvarbetarna kom ut efteråt var stämningarna ganska upprörda gentemot Stefan Löfven.

– Nu går vi ur!
– Mycket käft och lite verkstad från den där Stefan, skriv det.
– De lyssnar inte på oss!
– De gör så gott de kan, var några av rösterna.
Utanför mötessalen utbröt en hätsk ordväxling mellan Hans-Göran Ölvebo, fackklubbsordförande vid Boliden Aitik, och en representant för förbundsstyrelsen.
– Nu ska vi ha en ordinarie plats i förhandlingsdelegationen! Våra medlemmar ska inte sitta på läktaren nåt mer. Gubbarna ser det så, sade Hans-Göran Ölvebo.
Mannen från förbundsledningen menade att gruvarbetarna hade representanter genom andra från Boliden.
– Vi ska ha en ordinarie plats, det är ett krav. Om inte kommer folk att försvinna. Vi nominerade från gruvorna och ni körde över oss. Vi är Bolidens största gruva med 500 medlemmar, sade Hans-Göran Ölvebo upprört.
Hans-Göran Ölvebo tyckte också att kritiken mot förbundsledningen för att de gått ut med krav utan att lyssna på medlemmarna var befogad.
– Det är ju för fan gubbarna som ska bestämma. Men det är förbundet som bestämmer, sen blir det så.
– Folk har större krav. Vi gör de största vinsterna historiskt. Mer än LKAB och vi har lägre löner än på LKAB.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!