Inga fler svekavtal – strejk det enda rätta

2010-04-07 17:09:31
När Offensiv går i tryck, på kvällen den 6 april, är det ännu inte klart om Handels strejk blir av el­ler inte, men klart är att strejkvarslet har stöd – bland Handels medlemmar finns en vilja att ta fajten.

Backar inte arbetsgivarna återstår bara att utlysa strejkvarslet samt omedelbart trappa upp med ytterligare varsel.
De varsel som Handels hittills lagt har varit alltför tama.

I tisdags varslade också Pappers om strejk. Facket tar ut 3 500 anställda i strejk vid sex större vinst­rika bruk från och med den 16 april.
– Det är dags att vi kommer någonvart med Skogsindustrierna. Det duger inte att behandla Pappers med nonchalans, kommenterade Pappers ordförande Jan-Henrik Sandberg.
Innan påsk lade Pappers ett varsel om övertidsblockad från den 5 april för hela pappers- och massaindustrin.
Ett varsel som de så kallade opartiska ordförandena, opo, beslöt att skjuta på en vecka. Ett li­ka historiskt som skandalöst beslut.

En möjlig handelsstrejk måste bli aktiv. Redan den kommande helgen bör Handels tillsammans med andra fack genomföra demonstrationer och utåtriktade aktiviteter för att vin­na stöd och höja den eg- na kampmoralen.
Det finns igen prutmån, varken i lönefrågan eller bemanningsfrågan.
Strejk är det enda rätta.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!