”Jag kommer inte låta mig tystas!”

2009-04-01 17:40:21
250 personer samlades på torget i Jordbro förra torsdagen för att protestera mot nazistvåldet. Boende i området var upprörda och skärrade över nazistattacken veckan innan, men visade ett stort stöd och vilja att agera på manifestationen.

– Jag kommer inte att låta mig tystas! Jag kommer att fortsätta att kämpa för asylrätten, för bättre belysning i Jordbro och för vård och skola. Vi viker inte en tum, vi ger inte en meter åt nazister, inledde Mattias Bernhardsson manifestationen mot nazisternas våld i Jordbro.
Mattias Bernhardsson, aktiv antirasist, sitter i kommunfullmäktige för Rättvisepartiet Socialisterna i Hanin­ge och blev söndagen den 22 mars utsatt för mordförsök på väg från sitt eget hem i Jordbro.

Under veckan har Rättvisepartiet Socialisterna drivit en aktiv antinazist-kampanj i Haninge på skolor, arbetsplatser och med flygbladsutdelningar vid pendeltågstationen.
Bemötandet från folk i Jordbro har varit otroligt stöttande, med personer som ständigt kommit fram och undrat hur Mattias mår och vad vi kan göra.
Uppslutningen på dagens manife­tation med 250 deltagare på torget i Jordbro visar att man är villiga att ag­era och vägrar att låta nazister etable­ra sig i området. Ett nätverk, ”För ett nazistfritt Haninge”, har startats där många jordbrobor med flera redan har anslutit sig.
I Haninge kommunfullmäktige la Vänsterpartiet fram ett förslag om att ett uttalande skulle göras mot nazistvåldet. Det röstades ner av alla andra partier då det inte är helt ”säkert” att förövarna var nazister. Ett allmänt uttalande mot våld gjordes inte heller.

Med att arrangera manifestationen, förutom RS, var: Socialistiska Partiet, Brandbergen Ungdom, Kulturföreningen Levande Zon, Latinamerikanskt Forum och Elevkam- panjen. Under manifestationen talade  även representanter från Iranska Flyktingars Riksorganisation, och kommunens jämställdhetskommitté.
RS Haninge

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!