Jagade ”fuskare” – rånade skattebetalarna

2018-02-05 13:49:21

foto: Göteborgs Stad
De största skurkarna är etablissemangets representanter.

Maria Rydén, moderat kommunalråd, ordförande för M i Göteborg, vice ordförande i Moderatkvinnorna och andranamn på riksdagsvalsedeln, lämnar alla kommunala uppdrag efter att ha använt skattepengar för privata ändamål.

Det var Göteborgs Tidning GT som var först ut med att avslöja att ”Maria Rydén inte bara har gjort utlandssemestrar på betald arbetstid som kommunalråd” utan också ”systematiskt låtit skattefinansierade tjänsteresor tanka hennes olika bonuskort privat”.
Granskningen och kritiken av Maria Rydéns agerande ledde till att hon sjukskrev sig och inte svarar på några frågor.

Maria Rydén var den moderat som förra året motionerade om och drev igenom en ”jakt på fusket” där arbetslösa och sjuka skulle kontrolleras för att motverka fusk med bidrag och försörjningsstöd.
Samma Maria Rydén har nu avslöjats med att under flera års tid åkt på lyxsemester på betald arbetstid och låtit skattebetalare betala när hon åkt till världens alla hörn som Australien, Namibia, Paris och USA.
Vid elva tillfällen har lön betalats ut istället för semester under hennes utlandsresor.
Hon har också registrerat sina privata kort för bonuspoäng på flygbolag och hotell vilket har gjort Maria Rydén till guldmedlem hos KLM med Elite Plus-status som medför en mängd förmåner och rabatter som Maria Rydén även har nyttjat privat. Guldmedlemmar får till exempel tillgång till KLM:s flygplatslounger över hela världen med fri alkohol.
”Senare kunde vi visa att Rydén, förutom att ta ut lön under semesterresorna, återkommande valt det holländska flygbolaget KLM för resor i tjänst (…) Även då det innebar dyrare resor för skattebetalarna och längre flygtur. Som när hon bokade en resa från Göteborg till Helsingfors tur och retur via Amsterdam, med just KLM. En extra omväg på 300 mil”, skriver GT.

Samtidigt menar hon att sjuka och arbetslösa ska jagas för ett påstått fusk, när det är hon själv som är den största fuskaren. ■


Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!