Järva inte till salu!

2007-05-02 15:26:57
Husbyborna är beredda att försvara sin gemensamma egendom. I torsdags bildades nätverket Järva är inte till salu! på ett öppet möte med Rättvisepartiet Socialisterna.

De tjugotre deltagarna var ense om att vi måste visa vårt motstånd när politikerna försöker sälja ut de få hyresrätter som finns kvar.
Dessa utförsäljningar är heller inte allt. Bara i Järvaområdet riskerar dessutom tre skolor att läggas ner så att privata skolor istället kan startas. Skolorna det rör sig om är Akallaskolan, Dalhagskolan i Husby och Bredbyskolan i Rinkeby.
– Analysen de gjort handlar bara om ekonomi, inte om hur barnen drabbas, menade Aysen, som deltog på torsdagens möte och som har barn i Akallaskolan. Vi kommer att börja organisera oss emot det här redan nu, med namnlistor och andra protester, fortsatte hon.
Nätverket Järva är inte till salu! kommer även att delta i denna kamp, samt ta strid lokalt närhelst vår gemensamma välfärd hotas.
AnnaMaria Berggren-Ericsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!