Jobbupproret demonstrerade på Bemanningsföretagens Dag

2010-04-29 20:07:44
Omkring 50 personer från Jobbupproret samlades den 22 april utanför Wennergren Center för att demonstrera mot Bemanningsföretagens Dag.

Demonstrationen blev förpassad till trottoaren på andra sidan vägen och stördes tidvis av lastbilar och andra tunga fordon som fick stanna mitt framför protesten innan de gav sig ut på de större vägarna.
Detta hindrade dock inte de fackliga kämparna att hålla flera tal adresserade till mötesdeltagarna inne på Bemanningsföretagens Dag, som fegt tittade ut genom fönstret.
Budskapen var tydliga: Ja till fasta och trygga jobb – nej till bemanningsföretag som kringgår LAS och sänker både löner och arbetsvillkor. Kängor delades även ut till de fackförbund som hittills slutit svekavtal.
Sanna Tefke

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!