Kamp mot högerstyret

2007-04-25 17:25:04
Högerregeringen med Fredrik Reinfeldt och Maud Olofsson i spetsen har startat i rekordtempo. De tänker riva, plundra och privatisera så mycket de bara kan.

A-kassan har sänkts och avgiften chockhöjts. De rika har ”befriats” från både förmögenhetsskatt och fastighetsskatt. Privatisering av statsföretag och sjukvård är på väg, liksom subventionerade pigjobb. I högerstyrda kommuner, som t ex Haninge, sparkas lärare.
Första maj borde vara startskottet för en verklig kamprörelse mot högerstyret. Ingen behöver tvivla på om arbetare och ungdomar skulle ställa upp, eller om fackföreningar och gräsrotsorganisationer skulle mobilisera mot regeringen:
  • Ingen regering har någonsin rasat så snabbt i opinionen.
  • Kraven på politisk strejk fick masstöd när regeringen försämrade a-kassan i höstas.
Alla vet att det finns pengar, hos de rika och i storföretagen. De fackliga ledningarna måste pressas att agera. Hittills har de tvekat och bromsat, mycket på grund av sina band till socialdemokraterna. Men det går inte att vänta till valet 2010 och då få en s-regering som fortsätter i Perssons hjulspår.
Facken måste demokratiseras och bli medlemsstyrda. Det behövs ett nytt arbetarparti som på allvar kan utmana högern.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!