Kampanjmöte för att rädda kultur- och föreningslivet i Jordbro

2019-01-09 12:15:30

foto: Natalia Medina
Upp till kamp till försvar av kulturlivet i Jordbro.

Det nya högerstyret i Haninge (S, C, L och KD med stöd av MP) fortsätter planerna på att ödelägga kultur- och föreningslivet i Jordbro.
Jordbro kultur- och föreningshus ska rivas till höst.
Politikerna har utlovat ett nytt hus, men mindre än hälften så stort som dagens och de flesta verksamheter och föreningar kommer inte att få plats.
De troligen höga hyrorna kommer att utestänga de flesta ideella föreningar.
Det nya huset – om det ens blir av – dröjer flera år. Var ska bibliotektet, fritidsgården och alla föreningar ta vägen under tiden?

Även om vissa föreningar får ersättningslokaler i andra kommundelar kommer föreningarna att stagnera, fler barn och unga utesluts och Jordbro kommer att bli än mer livlöst och otryggt.
Politikerna har lagt upp för en ödeläggelse av kultur- och föreningslivet i Jordbro. De struntar fullständigt i barn och unga och de struntar i trygghetsfrågorna.
Nu är det dags att ta kamp för att försvara vår ort.

Kom på kampanjmöte torsdag 24 januari kl 18 i Jordbro kultur- och föreningshus foajé.  
Arr: Rättvisepartiet Socialisterna i Jordbro

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!