”Kärlek segrar” – demonstrera med Ung i Sverige landet runt den 9 juni

2018-06-07 13:49:45

foto: Natalia Medina
Flyktingkampen fortsätter.

Till helgen kommer flyktingrörelsen Ung i Sverige att anordna demonstrationståg runt om i landet för ”allt vi vunnit och allt vi kommer vinna genom att kämpa tillsammans”.

RS/Offensiv uppmanar alla att ansluta till demonstrationerna. Att trycket fortsatt hålls uppe mot etablissemangets alltmer flyktingfientliga partier – särskilt S-MP-regeringen och allianspartierna – är av yttersta vikt, särskilt under ett valår. Dessa partier låter nästan mer som det rasistiska vinstkramar- och högerpartiet SD än vad SD gör för tillfället; hårdare tag mot förorterna, fler utvisningar, högre murar mot de som flyr, skuldbeläggning av de svaga grupperna i samhället – en splittringspolitik, vars syfte är att försvåra och krossa den gemensamma kampen.

Ung i Sveriges långa kamp sedan augusti ifjol, då de inledde sin många månader långa sittstrejk i protest mot den inhumana flyktingpolitiken, har spelat en betydande roll. Det har agerat som en motpol mot den rasistiska retorik som etablissemanget har piskat upp, och lett fram till den nya gymnasielagen som ger tusentals flyktingungdomar en ny chans till att få stanna.
Men mer behöver göras. Ingen ska behöva utvisas tillbaka till det krig och förtryck, den terror och repression, de fasor och all död de tvingades fly ifrån.
Dessa demonstrationer behöver vara ett första steg på en upptrappning av flyktingkampen fram till och med valrörelsen.

Demonstrera på dessa orter den 9 juni (fler kan tillkomma)

Stockholm:
Medborgarplatsen kl 15.00

Göteborg:
Olof Palmes plats kl 13.00

Umeå:
Samling Väven kl 12.30

Luleå (8 juni):
Gula paviljongen kl 17.00

Lund:
Stortorget kl 13.00

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!