#KeepCorbyn

2016-08-24 13:42:48
Omröstningen har inletts om vem som ska bli Labours, de brittiska Socialdemokraterna, nya partiledare. I måndags skickades valsedlarna ut till Labours 650 000 medlemmar. De flesta medlemmar är nya som har inspirerats av den vänsterpolitik som Labours nuvarande ledare Jeremy Corbyn står för.  

Jeremy Corbyn valdes med stor majoritet till Labours partiledare i september ifjol. Men så fort valet var över började Labourhögern, som kontrollerar partiets parlamentsgrupp och dess byråkratiska apparat, att försöka få honom avsatt. Till sist tog partihögern steget att lansera en utmanare till Corbyn inför Labourkongressen i september.  

Nu står partiledarvalet mellan Jeremy Corbyn och Owen Smith, som känner sig tvingad att porträttera sig som vänster, men som backas upp av Labourhögern och de borgerliga pressdrakarna. 

Socialist Party (CWI i England och Wales) kampanjar för Jeremy Corbyn. Det var en medlem i Socialist Party som föredrog den motion som fick fackförbundet CWU (brittiska Seko) att på sin kongress tidigare i år besluta sig för ”att göra allt för att Corbyn ska vinna”.

Labourhögern har genom partiets vice ordförande påstått att det finns ”trotskistiska infiltratörer” (läs Socialist Party) bakom Corbyn. Det har gett partiet enorm uppmärksamhet (se socialistworld.net). 

Allt tal om ”trotskistisk infiltration” är förstås nonsens. Labours problem är inte för ”mycket vänster”, utan partiets högerkurs och odemokratiska struktur. Det pris partiet har fått betala för Labourregeringarnas högerpolitik sedan 1990-talets början är hundratusentals förlorade medlemmar och fem miljoner färre väljare.

Om Labourhögern besegras vore det ett stort steg framåt. Men Corbyn kan bara konsolidera sin seger om man han står upp för socialism och är beredd att organisera sina anhängare inom och utanför Labour. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!