Kurder sittstrejkade för asyl

2010-05-12 14:49:10
I tisdags inledde ett 20-tal kurder från Iran en sittstrejk under tre dagar där de tältade utanför Migrationsverket i Kållered utanför Göte- borg. Protesten organiserades av Iranska flyktingars riksorganisation – Bimarz.

Protesten sker mot bakgrund av att de alla fått avslag av Migrationsverket eller Migrationsdomstolen. De är alla aktiva medlemmar i de två kurdiska oppositionspartierna Komalah och Demokratiska partiet, DPKI. Enbart medlemskap i dessa partier betyder dödstraff eller långa fängelsestraff, men trots det har de fått avslag på sina ansökningar om politisk asyl.
När de reste de två tälten i tisdags öste regnet ned och kylan sved in på bara kroppen. Trots detta fanns det inte en tanke på att avbryta aktionen, som fortlöpte till torsdag eftermiddag.
Rättvisepartiet Socialisterna som funnits på plats under strejken stödjer ovillkorligt flyktingarnas rättmätiga krav på asyl.
Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!