Kvinna rättslös när förövaren är polis?

2009-10-21 15:49:30
Utanför Rikspolisstyrelsen i Stockholm hölls i tisdags en manifestation för Kristinas fall och mot mäns våld mot kvinnor.

– Att larma en polis gör man inte frivilligt… Men att det skulle vara port­en till rättslöshet kunde jag aldrig ana. Nu har det gått 15 månader…
På manifestationen i tisdags, den 20 oktober, berättade Kristina själv om hur hon försökt göra sig fri från sin före detta man som fortfarande, efter att Kristina har levt gömd i 15 månader, terroriserar henne.
Varför händer inget när hon polis­anmäler, varför får mannen inte besöksförbud efter att hon ansökt 27 gånger?
Svaret är att mannen är polis och ärendet flyttas ständigt till ”internutredningar”.

Tal hölls även av AnnaMaria Berggren Eriksson från Rättvisepartiet Socialisterna och Kerstin Åkare som sitter för Vänsterpartiet i Upplands Bro kommun.
Efter manifestationen lämnades ett brev och namninsamlingar in till rikspolischefen Bengt Svensson och länspolismästare Carin Götblad.

Lina Westerlund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!