Lasarettsuppror i Marks kommun

2010-10-31 18:25:55
Sara Ehrnlund Boss är medlem i Rättvisepartiet Socialisterna i Mark och en av de som tagit initiativ till Lasarettsgruppen, en kampanj som kämpar för att akutmottagningen på Skene Lasarett åter ska öppnas och för att stoppa en privatisering.

– Tre saker som redan nu är nega-tiva med nedläggningen är att fem läkare har slutat i protest då situationen är ohållbar. På grund av nedskärningarna får nu de sjukas­te patienterna åka fram och tillba­ka mellan Skene lasarett och Bor- ås lasarett, och vårdpersonalen i Borås, som redan gick på knäna innan akuten lades ned i Skene, har fått ännu mer att göra, säger Sara Ehrnlund-Boss.
– Det behövs en rörelse för att rädda vården. Därför har vi startat den här kampanjen. En del i kampanjen är att samla in 1 300 namnunderskrifter, vilket krävs för en folkomröstning om att åter öppna akuten och att lasarettet in­te ska privatiseras, avslutar Sara Ehrnlund Boss.
Amer Mohammed Ali

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!