Låt Karam Ghazzi och hans familj stanna

2016-03-30 11:19:53

foto: Mattias Bernhardsson
Demonstration för Karams och hans familjs rätt till asyl den 29 mars.

I Syrien pågår ett blodigt inbördeskrig. Ändå nekar Migrationsverket den syriska flyktingen Karam Ghazzi samt hans föräldrar – 87 och 65 år gamla – att få asyl i Sverige. Eftersom de inte kan utvisas till Syrien vill de istället utvisa dem till Libanon.

Karam är född och uppväxt i Aleppo i Syrien, men ärvde ett libanesiskt medborgarskap av sin far, trots att hans mamma är syrisk medborgare. 

När kriget kom till Aleppo beslutade sig familjen för att lämna allt och ta sig till Sverige där hans bror och familj bor. 

Trots att Karam har hela sin familj och flera kusiner i Sverige vill alltså Migrationsverket tvinga honom och föräldrarna till Libanon, ett land han aldrig har varit i. Libanon har mer än 2,5 miljoner flyktingar från Syrien och Palestina på en yta mindre än Skåne.

Tisdagen den 29 mars demonstrerade Karams familj och hela Hallonbergens Scoutkår utanför Migrationsverkets kontor i Solna. Flera talare berättade hur Karam är en eldsjäl för Scouterna, både i Syrien och nu här i Sverige. Karam är en av initiativtagarna till att bygga upp scouterna i Hallonbergen som nu har 150 medlemmar med Karam som scoutledare. 

Stöd kampanjen och skriv på namninsamlingen för asyl åt Karam Ghazzi. ■


Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!